IMPLANTÁTUMON RÖGZÍTETT TELJES FOGSOR

Mielőtt pontosan meghatároznánk, hogy mit jelent az implantátumon rögzített teljes fogsor ejtsünk néhány szót a hagyományos protézisekről. Amikor meghalljuk ezt a szót, sokunkban egy éjszakára kivehető, soha igazán nem illeszkedő, rendszeresen elmozduló, gyenge harapási erőt biztosító, állandó ragasztásra szoruló protézis képe jelenik meg. Általában ezek voltak a jellemzői a 20. századi fogsoroknak, némelyik jobban sikerült, volt amelyik kevésbé jól, rengeteg bosszúságot okozva használóiknak. A másik véglet az implantátumon rögzített teljes fogsor és ezen oldalon ezt a fogpótlási módszert mutatjuk be.

Gyakran előfordul. Hogy az emberek azért nem használják a protézisüket, mert több gond van vele, mint haszon. Az implantátumon rögzített teljes fogsor-ral ellentétben, a kivehető, hagyományos protézisekkel az alapvető probléma az, hogy a fogsor által kifejtett nyomás, nem a fogcsontozatra helyeződik, hanem az amúgy nem igazán terhelhető fogínyre. Az ebből eredő első számú probléma, hogy még a tökéletes állapotban lévő fogíny sem terhelhető olyan mértékben, mint a fogcsontozatban rögzülő, eredeti foggyökér.

TELJES SZÁJ REHABILITÁCIÓ FOLYAMATA AZONNAL TERHELHETŐ IMPLANTÁTUMOKKAL MINDÖSSZE 5 NAP ALATT!

FOLYAMAT
Első alkalom: : IMPLANTÁTUMOK BEHELYEZÉSE
A még meglévő, de fogászati ellátásra alkalmatlan fogak eltávolítása, az azonnal terhelhető implantátumok behelyezése, mintavétel.
Második alkalom: PRÓBA
A tartós, ideiglenes fogsor fogait tartó fémváz próbája.
Harmadik alkalom: FOGSOR PRÓBA
A tartós, ideiglenes fogsor beállítások.
Negyedik alkalom: ÁTADÁS 
Utolsó igazítások a fogsoron, s végül a tartós ideiglenes fogsor átadása
Ötödik alkalom: KONTROLL
Utolsó ellenőrzések, szükséges igazítások elvégzése.

A második probléma az, hogy még a ragasztott protézis is elmozdulhat néhány óra után, még inkább igaz ez azokra a műszájpadlásos fogsorokra, amiket elvileg nem kell beragasztani. Az instabilitás egyenes következménye az, hogy a protézis folyamatos elmozdulásai feldörzsölik, feltörik a fogínyt, ami begyullad s emiatt érzékennyé válik. Az emiatt keletkező fájdalomtól szinte lehetetlenné válik a normális harapás ér rágás.

Bizonyos fajta fogínysorvadás az implantátumon rögzített teljes fogsor esetében is előfordul, de mértéke és főleg a következményei közel sem olyan súlyosak, mint a hagyományos protézisnél. A fogíny visszafejlődése, sorvadása miatt a fogsort vagy “bélelni” kell vagy időről-időre új protézist kell készíteni, ami jobban illeszkedik a megváltozott fogínyhez, s ezáltal a fogsor ismét hatékonyabban funkcionál.

MIÉRT VÁLASSZON BENNÜNKET?

1.) Garantáltan eredeti svájci implantátumok használata
2.) Nemzetközileg elismert, gyakorlott implantológus
3.) Több mint10 éves implantációs munka tapasztat
4.) Kizárólag Azonnal Terhelhető Implantátum használata
5.) Fájdalommentes beavatkozás – Kiváló ár-érték arány
6.) Technológiánk csonthiányos esetben is alkalmazható
7.) Egyfázisú technológia, teljes fogsor 5 nap alatt elkészül
8.) Nincs szükség komoly szájsebészeti beavatkozásre
9.) Egy teljes szájrehabilitáció 5 nap alatt elkészül
10.) Dupla garancia! Ár-garancia, Munka-garancia

A hagyományos, a páciens által kivehető protéziseket illetően csak a legfontosabbakról esett szó. Hiszen most nem ez témánk, hanem az implantátumon rögzített teljes fogsor bemutatása. Az alapvető és mindent meghatározó eltérés a két fogsor esetében az, hogy míg a hagyományos a fogínyen támaszkodik, addig az implantátumon rögzített fogsor a fogcsontba beültetett implantátumokon! Ez óriási különbség, hiszen a még ma is elterjedt kivehető protézis minden említett és itt nem említett problémáját egy csapásra megoldja.

Az implantátumon rögzített teljes fogsor az egyik legjobb fogpótlási megoldás, amely nagyon hasonlít az eredeti, természetes fogakhoz. Ez az állítás igaz mind a használhatóság, mint az esztétikum szempontjából. Ez a módszer minden tekintetben előnyösebb, mint a hagyományos kivehető protézis. Az egyetlen hátránya az, hogy meglehetősen drága.

KIZÁRÓLAG EREDETI SVÁJCI IMPLANTÁTUMOKKAL ÉS
TECHNOLÓGIÁVAL DOLGOZUNK!

Kétféle implantátumon rögzített teljes fogsor megoldás létezik. Az egyik a sok évtizede használt kétfázisú hagyományos implantátummal történő fogpótlás. A nevéből eredően az implantáció több fázisban történik, az implantátumok több darabból állnak és viszonylag hosszú időt vesz igénybe. Bővebben erről a módszerről itt lehet olvasni.

A másik, implantátumon rögzített teljes fogsor megoldás az egyfázisú, azonnal terhelhető implantátumokkal történik. Ez is egy jó néhány évtizede létező implantációs módszer, ami az elmúlt öt évben kezdett igazán elterjedni. A gyorsabb terjedésnek egyetlen akadálya van, a meglehetősen borsor ára. Ez a megoldás, több szempontból is jelentősen eltér a hagyományos kétfázisútól. Egyrészt a nevéből adódóan egy fázisban történi, másrészt a beültetett implantátumok egyetlen darabból állnak és többfélék lehetnek.

Még nagyobb jelentősége van az egyfázisú implantátumok azon tulajdonságának, hogy ezek azonnal terhelhetők! Nincs szükség a kétfázisúaknál szükséges 3-6 hónap csontosodási időre, a beültetést követően azonnal rögzíthető rajtuk a tartós, ideiglenes fogsor. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően, egy teljes szájrehabilitáció, teljes alsó és felső fogsor, 5 nap alatt elkészíthető. Több erről itt olvasható.

ELŐTTE & UTÁNA

Legutóbbi bejegyzések

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.